Tuesday, 19 November 2013

cItEr bReASt pUmP LAgI

sebelum ni saya pernah citer berkaitan breastpump medela harmony. alhamdulillah lepas sahaja bersalin saya cuba nak buat stok susu, tp asyik tertunda je. hehehe... betul kata org, nak buat stok susu ni pun kena ada semangat and displin yg kuat, selain itu pemakanan suppliment juga diperlukan dan perlu minum air mencukupi utk mendapatkan susu yg byk (sy mkn set penyusuan shaklee). tp biasa la, nak mula kan tu sume perasan malas asyik menguasai diri. so 2minggu sebelum start kerja, saya pun memulakan utk membuat stok. mula2 pump susu yg dapat tu xbyk, tp sy xputus asa lg. cuba jugak buat 2 jam sekali. tetap xbyk jugak.. hmmmmm time tu dah mula la rasa malas sbb kecewa tgk susu tu sikit je. just dpat 2oz skali pump, kadang 1oz. ada sekali tu sy siap bgn mlm lg dpt kumpul 1oz je walaupun sy pump dua2 belah miss B setengah jam.
nak dijadikan citer, my mom try pinjam kakak sepupu punya electric breastpump, sy pun mulalah bersemangat balik utk buat stok.. alhamdulillah sekali pump je dapat 3oz or 4oz. so sampai sekarang saya buat stok susu dan pump selang 4jam sekali.
takut jugak guna org punya breastpump lama2, yela xpasal2nya rosak dah kena ganti yg baru. tnya en hubby dia pun menyokong saya utk beli electric breastpump sendiri je. search punya search dapatlah satu persetujuan sy nak jugak beli breastpump brand medela. disebabkan bujet yg ciput sy beli medela swing single je. jadila dari xde kan. hehehe...saya beli dekat fabulousmom (http://www.fabulousmom.com)..

Medela - Package Swing Elegante Mom (SP)
ni la set yg saya beli. 
(copy pic dari catalog fabulousmom)

Monday, 18 November 2013

Botol "COMO TOMO" pilihan hati Ammar

Risau hati mama nak msk kerja bl ammar xblh nak terima botol susu. ammar sanggup berlapar sbb xnak hisap susu guna botol. xsampa hati mama tgk ammar jd xbertenaga bila xhisap susu. Alhamdulillah akhirnya dapat juga cari botol yang sesuai dengan ammar. sampai 3 brand botol dah beli. akhirnya brand botol como tomo yg ammar suka. botol ni memng sgt2 best. putingnya sgt lembut. lebih lembut dari botol mimijumi. botol ni pun tidak mudah pecah if jatuh sbb dia mcm getah. pada mama2 sekalian if baby korang xblh nak terima botol susu, sy recomend korg guna botol ni. In Sya Allah, baby korg blh accept.



pic ehsan dari google..

Thursday, 14 November 2013

Maternity Photoshoot

Kenangan yang paling terindah semasa mengandungkan cinta hati kami "MOHAMAD AMMAR DARWISY". mungkin kenangan ini kita hanya akan alami sekali seumur hidup. Ini semua ketentuan tuhan. aku xmelepaskan peluang untuk merakam detik terindah ini. Photoshoot ni diambil 2 minggu sebelum deliver... hehehe... nasib baik sempat... alhamdulillah, puas hati sgt dpt bekerjasama dgn fariz muhazir (fb : https://www.facebook.com/farizMuhazir?fref=ts )... xrugi rasanya and package yg ditawarkan sgt2 murah...