Tuesday, 20 November 2012

sue cantik...

Penglmn makeup dgn k.sue cantik memng xblh nak dilupakan... dia bkn saje menjd jurumakeup kt tp blh menjd kwn utk meluahkn perasaan sometime menjd penghibur time ak tension dgn my wedding... selama 3 hr dia makeupkan ku, mcm2 citer n lawak yg dikongsi bersama utk menghiburkn ht ku... until now, ak still teringt telatah mereka berdua (k.sue n abg wan)... btl kata bloger2 yg pernh makeup dgn k.sue... sentuhan makeupnya begitu cantik... cara dia makeupkn pun begitu lembut... ak happy sgt dgn makeup wedding ku... aku rasa xrugi langsung sebab memilih k.sue untuk makeupkn ku...

Wednesday, 24 October 2012

Mug for reception doorgift

agak sush nak cari mug yg murah2... so far yg ak jumpa sumenya agak mahal...
cari punya cari finally ak jumpa kedai dekat nilai yg menjual mug agak murah (tp kena beli dgn amount yg byk la)... yg merumitkan kena check cwn tersbt dkt umah, byk jugk la yg retak... so dkt 3/4 kali ak kena ulang alik utk pulangkan mug tu...tp bila dihitung blk kos nya lbh baik ak cari dkt KL kan... hurmmmmmm...
cost utk doorgift saje = ak dpt secawan mug lbh kurng RM1++ campur dgn kotak so lbh kurng RM2++ jugk la.. (kotak utk doorgift ak beli skali dkt kedai kad kahwin so dapat agak murah n berbaloi jugak la)...

Pelaburan yg agak mahal utk make up wedding

for make up reception & nikah ak memilih sue cantik... bila dibuat perbandingan dgn make up artist yg lain memng agak tinggi skit la costnya... hopefully berbaloi la... lbh kurng setahun ak dah booking dia... agak scary jugk la, if dah buat pelaburan yg tinggi tp hasil yg dpt xseperti yg kita nak...
ak ada jugak buat research pasal sue cantik ni sebelum book dia, secara keseluruhannya sume bride yg ak tgk cantik2... minta2 sue cantik dapatla naik kan seri muka ak pd hr reception n nikah nnt...

3 Weeks More...

Pejam celik tinggal 3 minggu je lagi... (mood : seram sejuk... berpeluh3)...
rasanya mcm byk je lg yg xsiapkan...
1. kad xpos lg dkt member2 yg jauh...
2. hiasan utk doorgift pun xbeli lg
3. bilik xcat n kemas
4. tudung for nikah & reception xcari lg...
fuhhhhh... kalau list ni mcm berjela je....

Friday, 21 September 2012

Penyesalan yg xsudah..

rasa menyesal xsudah sampai hr ni sbb baju nikah designer tu jht sgt trk... nama designer muslimh yg famous tp jhtn mcm hampeh... rosak kain ak.. alasan kain chiffon yg ak beli jenis murah.. dkt 4 or 5 kali ak dtg utk fitting tp smpai sudh xpuas ht... dress tu senteng, belah bwh kain senget sebelah... upahnya ya allah mahal gila... if ak th jd mcm ni xnak ak hntr dkt y ni... yg paling best part time ak dtg nak fitting ak tgk dia blh bentang baju ak dkt lantai... anak dia naik basikal blh lenyek2 ats bj ak... mn la xberbulu bj tu dibuatnya... haish thn sbr je time tu...

Wedding Theme

dah lama xmenjegah blog ni.. hr ni baru terasa ada mood utk update.
just for sharing my theme wedding..
nikah ~ warna beige..
reception (groom side) ~ warna purple
reception (bride side) ~ warna royal blue + black

baju for reception bride side, kami hantar temph dkt k.shada.. susah nak cari yg dah sedia ada warna ni so decide utk temph je..

for my reception side pulak, kami sewa dekat sharifah kirana..

Monday, 25 June 2012

REVIEW - EDAY (26 DEC 2010)

enjoy the picture you alls.. :)














PHOTOGRAPHER YANG BERMASALAH

sedih betul bila mengenangkan photographer time tunang hari tu.. photographer ni kawan saya yang rekemenkan "JOJO" nama nya... tp dia punya atitude memng out terus... datang lewat and malas... alasan dtg lewat sbb penat semlm dia ada event lain... geram je dgr time tu.. so pic time makeup memng xde langsung la... w/pun dia buat mcm tu sy & en.D tetap layan dia dgn baik... hbs je event dia ckp akan bg soft copy... tp selang sbln xde pun dpt apa2 dr dia.. ktorg try call, tp dia xjwb, try guna no lain dia jawab pulak, bila dgr je suara ktorng dia trs letak h/p... bengang btl... then minta tlg kwn yg rekemenkan tu untk cr dia... tp dorng pun xdpt nak tlg... find dia punya address studio, en.D pergi trs cr dkt sana je... alhamdulillah finally dpt jugk jumpa dia... mcm2 alasan yg dia bg ckp fon dia hilang la apa la... haishhhh mcm tuttttttt je kan... last2 ktorng dpt soft copy je... tu pun pic skit gila... nsb baik xbyr full payment if xlg menyakitkn ht.... w/pun mcm tu ktorng tetp bersyukur jugk sbb ada jugk pic yg blh jd kenangan... :(

Sunday, 24 June 2012

Review : My E-Day

Sharing post our E-Day.. Majlis pertunangan kami berlangsung pada 26 Dec 2010. insyaallah kami akan disatukan pada Mid NOV 2012 ni.. hopefully sume nya akan berjalan dengan lancar. Amin...




Tuesday, 19 June 2012

DIY MINI TASBIH FOR NIKAH

saya dah servey2 dkt blog2 utk beli mini tasbih yang dah siap je tp atas sbb bajet yg ciput terpks la diy sendr... nak dijadikan citer, sy pergi je redah dkt GM plaza KL nak tgk apa brg yg byk jual dkt sana... yela slalu dgr org citer byk barang borong yg ada... jalan punya jalan jumpa st kedai jual manik2... try tanya orng kedai, mn th dorng ada amik upah utk buat tasbih tp amat mendukakan... dorng just jual brg je... tp GOOD NEWS nya, budk2 dkt kedai tu baik dia kata senang je nak buat tasbih ni, copy je dkt buku dorng tu cara2 nak buat... sy n en. D punya excited tgkp gmbr dkt buku tu cara2 nak DIY... nnt if ada masa sy akan share kan cara2 nak buat mini tasbih tu ye.. buat masa ni 50% dah siap... so nak siapkan lg 50%... so malaaasss wooo...